Чавун Майстерня
- Т306С3Ук
- Т305С3
- Т302С3+380 (96) 718-48-04
- Т304С3+380 (96) 718-48-04
- Т303С3+380 (96) 718-48-04
- Т102С3+380 (96) 718-48-04
- Т306+380 (96) 718-48-04
Посуд із чавуну-один з найдавніших і перевірених видів посуду.
Користуватися чавунної посудом можна довго, передаючи з покоління в покоління. Але з усіх сучасних матеріалів для посуду, чавун вимагає до себе більшої уваги. Дуже важливо приготовке в чавунному посуді правильно її підготувати, а потім правильно доглядати. Дотримуючись кількох простих правил, ви уникнете неприємностей і розчарувань.
Підготовка і догляд:
Якщо вам потрапила посуд з чавуну без обробки, то необхідно спершу очистити виріб від індустріального масла і підготувати для подальшого використання.
-
Вимийте виріб гарячою водою і миючим засобом.
-
Прожарте на сковороді сіль (15-25 хвилин) - це позбавить від запаху індустріального масла. Прожарювати краще в духовці при температурі 175-200градусов Цельсія, але можна і на звичайній плиті.
-
Вимийте виріб гарячою водою і миючим засобом. Змастіть рослинною олією з внутрішньої сторони (краще рафінованою олією). Після чого виріб придатне до використання.
Для тривалого використання необхідно дотримуватися таких правил:
-
В чавунному посуді не можна зберігати їжу.
-
Мити чавунну посуд, по можливості, без миючих засобів (це руйнує утворився антипригарний шар), без використання посудомийної машини.
-
Після використання слід добре просушити, краще на вогні. Якщо ви з ретельністю видаляли залишки пригорілої їжі, то перед просушуванням слід додатково виріб змастити рослинним маслом.
-
Зберігати чавунну посуд в сухому, провітрюваному місці.
Если чугунная посуда по каким-то причинам поржавела, ее можно легко восстановить. Для этого удалите ржавчину (губкой для посуды или наждачной бумагой), вымойте изделие, смажьте маслом и прожарьте 25-30 минут.
Чавунні вироби стійкі до подряпин. Можна використовувати електричної, газової, склокерамічної плити.