Кошик
1546 відгуків

Чавун Майстерня

Посуд із чавуну-один з найдавніших і перевірених видів посуду.

Користуватися чавунної посудом можна довго, передаючи з покоління в покоління. Але з усіх сучасних матеріалів для посуду, чавун вимагає до себе більшої уваги. Дуже важливо приготовке в чавунному посуді правильно її підготувати, а потім правильно доглядати. Дотримуючись кількох простих правил, ви уникнете неприємностей і розчарувань.

Підготовка і догляд:

Якщо вам потрапила посуд з чавуну без обробки, то необхідно спершу очистити виріб від індустріального масла і підготувати для подальшого використання.

  1. Вимийте виріб гарячою водою і миючим засобом.

  2. Прожарте на сковороді сіль (15-25 хвилин) - це позбавить від запаху індустріального масла. Прожарювати краще в духовці при температурі 175-200градусов Цельсія, але можна і на звичайній плиті.

  3. Вимийте виріб гарячою водою і миючим засобом. Змастіть рослинною олією з внутрішньої сторони (краще рафінованою олією). Після чого виріб придатне до використання.

Для тривалого використання необхідно дотримуватися таких правил:

  1. В чавунному посуді не можна зберігати їжу.

  2. Мити чавунну посуд, по можливості, без миючих засобів (це руйнує утворився антипригарний шар), без використання посудомийної машини.

  3. Після використання слід добре просушити, краще на вогні. Якщо ви з ретельністю видаляли залишки пригорілої їжі, то перед просушуванням слід додатково виріб змастити рослинним маслом.

  4. Зберігати чавунну посуд в сухому, провітрюваному місці.

Если чугунная посуда по каким-то причинам поржавела, ее можно легко восстановить. Для этого удалите ржавчину (губкой для посуды или наждачной бумагой), вымойте изделие, смажьте маслом и прожарьте 25-30 минут.

Чавунні вироби стійкі до подряпин. Можна використовувати електричної, газової, склокерамічної плити.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner