Кошик
1428 відгуків

Обробні дошки

Скільки обробних дощок у кухні повинно бути?

Мінімум дві, максимальна кількість – не обмежена. За гігієнічним нормам у професійно обладнаній кухні повинно бути не менше десяти дощок. Але в звичайних домашніх умовах їх, звичайно ж, менше.

Самое важное требование: продукты, которые едят сырыми (хлеб, зелень, овощи) нельзя резать на той же доске, на которой разделывают рыбу и мясо. Причина очевидна – в мясе могут быть бактерии, сальмонеллы, например. В процессе тепловой обработки они погибают и конечный продукт безвреден для человека. Но на разделочной доске они могут сохраняться достаточно долго.  Если на ней порезать хлеб или колбасу, то легко можно заболеть сальмонеллезом или другими опасными инфекционными болезнями.

Для хліба, як правило, використовують окрему невелику дошку. Для зелені, овочів зручніше дошка більшого розміру.Сильно пахне риба вимагає окремої обробної дошки – рибний запахспецифічний і досить стійкий. М'ясо зазвичай обробляють на тій же дошці, що і птицю, але на ній не ріжуть ніякі інші продукти. Дошки для різних продуктів обов'язково повинні відрізнятися – за матеріалом, розміром, кольором або формою, щоб їх не переплутати випадково.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner